onsdag 17 juli 2013

Nytt kort

Hej.

Idag visar jag ett kort jag har gjort nyligen. inspirationen på kortets vikning fick jag från ett läckert kort jag har fått på mitt födelsedag av min fina vän Johanna. 

Jag bestämde mig att ha varma färger på kortet. Andra beslut var att utmana mig själv att använda en underbar stämpel från LaBlanche som huvuddetalj. Jag använder ofta barnfigurer att färglägga såsom Magnolia och Mo Manning mm. Så naturmotiv är helt ny sak för mig. 

Hela kortet utgick från denna vackra stämpel:


Jag fick en idé att göra ett eget fågelbo. Jag tog cartride och skurit 3 likadana cirklar., ca 3 cm i diameter. 1:a cirkel har jag lämnat som den är och 2:a har jag skurit från mitten en liten cirkel som var ca 1 cm i diameter. Denna ring satt jag fast på den 1:a grundcirkeln med hjälp av 3D kuddarna för att få volym. I den 3:e cirkel har jag skurit ännu större ring ca 2 cm i diameter och denna har jag limmat med Aleene's Tacky glue. Nu fick jag volym på min grundform och då var det dags att limma naturbandet och täcka cartridge. Så jag började limma från mitten och snurrade runt. Jag har snurrat runt även på utsidan för att täcka 3D kuddarna. 


Till slut tog jag stora vita halvpärlor och limmade i mitten. Dessa skulle föreställa fågeägg. Så blev det.


Då var det dags att leka med min nya stämpel. Jag bestämde mig att embossa denna med 3 olika färger för att få lite mer levande känsla på fågeln. Efteråt har jag använt Spellbinders nestabilities för att stansa ut en vacker ram.Som nästa steg så har jag chalkat runt ramen och stämplat upp med små stämplarna. . Lite kvistar och fjärilar i olika bruna och olivgröna nyanser.


Insidan på kortet. Jag hade vikt den i 3 ojämna delar och använt fiskars punch på kanterna. Det underbara papper kommer från Bo Bunny. För att ha lite lyxigare backgrund använt jag mina metallhörn som jag färgat med Inka gold
Liten del av metallhörnet har jag lämnat ofärgat. På vissa ställe på pappret har jag använt min mini färiltämpel.


Baksidan av kortet.


Slutresultat !!!
Jag har dekorerat framsida med små detaljer som blommor och blad, stans från QK, band och halvpärlor.


Hoppas att ni gillar mitt kort.
Kram
Diana

4 kommentarer:

 1. Helt underbart kort och härliga dekorationer.
  Gillar ditt hemmagjorda bo mycket.

  Kram Johanna.

  SvaraRadera
 2. du är alldeles för snäll!!! tack min kära!!!

  SvaraRadera
 3. Åh vad underbart kort! Älskar fågelboet!! Kraaaaam

  SvaraRadera
 4. Tusen tack Sofia :)))))))))))))

  SvaraRadera